Concurs d’Arts Visuals Premi Miquel Casablancas 2010

GANADORA Modalidad obra: Luz Broto   dossier PDF

GANADORA Modalidad proyecto: Núria Güell dossier pdf

FINALISTAS Modalidad obra: Xavier Ristol, Weareqq
FINALISTAS Modalidad proyecto: Eva Fàbregas, Jaume Ferrete, Daniela Ortiz

OBRA

 Luz Broto. Sacar una piedra el muro de la Capella

Projecte produït l’any passat a la Capella de Sant Corneli, a Cardedeu. Els projectes de Luz Broto parteixen de fets aparentment mínims, com treure una pedra d’un mur, amb els que aconsegueix crear una xarxa de complicitats i expectatives, i on alhora es defineixen els marcs institucionals en els que el treball artístic es fa possible, a partir d’una metodologia d’assaig i error. Els projectes de Luz broto son marcadament immaterials però deixen sempre un acurat registre documental i un exhaustiu diari consultable a la web de l’artista.

Xavier Ristol. Georgia & altres qüestions.

Aquesta obra te com a punt de partida la contractació de dos treballadors georgians per realitzar una excavació al recinte de Ca L’Estruch, a Sabadell. A partir de la filmació en brut d’aquesta operació es reconstrueix la situació, plena de malentesos i xocs culturals, en una peça videogràfica i un llibre d’artista, que es l’adaptació dramatúrgia de la peça videogràfica. Esperem que en breu sigui possible l’estrena de l’obra teatral.

WeareQQ (Vicente Vazques i Usue Arrieta). Canedo

Aquest projecte es formalitza en una peça videogràfica que recull tot el procés de fabricació d’un llibre. Des de la tala fins a la impremta, per després enterrar-lo a la casa familiar de Vicente. El llibre reprodueix una foto de la seva família.  La pel·lícula es un retrat social del poble de Canedo, del seu entramat industrial i dels seus referents culturals, que s’allunyen de la representacions més folklòrica i tòpiques del nacionalisme gallec.

PROJECTE

Eva Fábregas. Projecte Sunila.

Sunila és una proposta de caràcter cinematogràfic que pren com a camp d’estudi el cas emblemàtic de Sunila, espai urbanístic dissenyat per Alvar Aalto a Finlàndia el 1928 i clar símbol del progrés industrial finès.

Un exercici de resignificació del lloc en base a la confrontació entre el seu passat utòpic i la inestabilitat i decadència del seu present.

 Jaume Ferrete. Estais enfermos.

Estais enfermos s’articula a través d’un joc dialèctic i conversacional on participen un total de 40 persones tot emulant el procés de diagnòstic d’una malaltia. Una aposta processual voluntàriament poc tangible que se centra en la interlocució directa entre l’artista i aquestes persones. En aquest sentit, el projecte de Ferrete assaja la manera de treure-li al coneixement mèdic el seu dret exclusiu a diagnosticar.

Núria Güell. Aplicación 2. Crecimiento exponencial

Projecte que revisa els mètodes legals utilitzats per crear beneficis per part de les entitats financeres tot subvertint-los a través de la pràctica artística. Una proposta basada en el suposat concepte d’ètica bancària i que busca generar un benefici a partir d’un fet il·legal: la planificació completa d’un robatori (i la seva venta posterior) per part de El Solitario (activista polític i atracador professional empresonat).

Daniela Ortiz. Black Round Table.  

Black Round Table suposa la construcció d’una estructura tancada de 4 parets tot utilitzant com a matèria prima les pintures produïdes per un artista africà que viu al carrer. Un projecte que pren com a punt de partida l’avantguarda soviètica i l’arquitectura moderna per a enfrontar-nos a aspectes vinculats a la precarietat, els contextos de producció i el defalliment de les utopies.

Anuncios